Veelgestelde vragen beantwoorden we graag

Staat je vraag er niet bij?
Je kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag via telefoonnummer 085 - 743 07 65 tussen 9.00 en 21.00 uur.
Als je per mail contact op wilt nemen, kun je het reactieformulier invullen en versturen of mailen naar service@stilverhaal.nl.

Waar gaat je vraag over?

Rouwkaarten

Zolang je nog niet besteld hebt, kun je de kaart aanpassen. In de eigen collectie kun je zoveel kaarten opslaan als je wilt en ook zo vaak als wenselijk is veranderen. Heb je al besteld en helaas een fout gemaakt? Bel ons zo snel mogelijk op 085 - 743 07 65 en we helpen bij een passende oplossing.

Kom je er zelf niet uit? Je kunt mailen of bellen naar onze studio, zij helpen jou graag verder! Mail: info@stilverhaal.nl, of bel 085 - 743 07 65. Tip: onze website en de kaarten editor werken het beste in de browsers Chrome of Firefox.

In onze kaarten editor staan meerdere lettertypes waar je een keuze uit kunt maken. 

Jazeker! Je kunt bij het tabblad "afbeelding en versieringen" in de editor via de knop "voeg foto toe" een eigen afbeelding of foto uploaden.
Tip: heb je de afbeelding zelf op internet gevonden? Controleer of je de afbeelding ook mag gebruiken. Stil Verhaal is niet aansprakelijk als er afbeeldingen worden gebruikt waarvan de rechten bij iemand anders liggen. De afbeeldingen in onze kaarten editor zijn wel vrij te gebruiken.

Bestellen

Alle kaarten die vóór 18.00 uur besteld zijn, worden dezelfde werkdag nog gedrukt en verstuurd. Pakketten (bestellingen van 20 stuks of meer) ontvang je de volgende werkdag of op zaterdag als je op vrijdag hebt besteld. In het weekend worden pakketbestellingen op zondag gedrukt en maandag geleverd. Kleine bestellingen gaan met de reguliere post mee, deze worden - mits op werkdagen besteld - meestal binnen 24 uur bezorgd. Dit kan eventueel iets langer duren, afhankelijk van de snelheid van PostNL.

Natuurlijk kun je ook vanuit een ander land dan Nederland bij Stil Verhaal bestellen. Voor andere landen dan België komen hier wel extra verzendkosten bij.

De eerste proefdruk ontvang je voor de prijs van 2,50. Daarna betaal je de normale kaartprijs. Voor proefdrukken geldt dat de verzending gratis is!

Verzending en levering

Woon je in Nederland of België? Dan is de standaard pakketverzending, geleverd in de loop van de dag, € 3,95 en € 4,95 voor pakketten (vanaf 50 stuks). Voor eerste proefdrukken worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Wil je de pakketbestelling buiten Nederland of België laten bezorgen, dan rekenen wij extra verzendkosten. Deze kosten zijn afhankelijk van het bezorgadres.

Direct aan geadresseerden versturen

Per geadresseerde zijn de kosten € 1,40 (exclusief drukkosten). Deze prijs is als volgt opgebouwd:
- Postzegel (frankeerkosten Nederland tot 20 gram € 0,83)
- Kaart in envelop steken
- Etiket printen en plakken op de envelop
- Enveloppen insteken in speciale rouwverzending envelop.

Voor de verzending maken wij gebruik van PostNL. Als de kaarten op tijd besteld zijn, maar niet binnen de verwachte levertijd zijn ontvangen, laat dit ons direct weten via het contactformulier of bel ons even via telefoonnummer (085) 743 07 65. Wij gaan dan gelijk achter het pakketje aan om ervoor te zorgen dat het alsnog zo snel mogelijk geleverd wordt.

Alle kaartbestellingen op Stil Verhaal zijn maatwerk, elk bestelde kaart wordt speciaal voor jou gedrukt. Het herroepingsrecht is daarom niet van toepassing op deze bestellingen, je kunt de kaartbestelling niet retour sturen.

Alleen voor standaardproducten (geen maatwerk) in onze webshop geldt het herroepingsrecht. Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Gevolgen van de herroeping Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen." 2] Graag het retouradres vermelden in bovengenoemde tekst en een link opnemen naar het modelformulier voor herroeping.

Stil Verhaal garandeert een 100% klanttevredenheid op al haar diensten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Bekijk meer informatie over onze garantie.

Wanneer je in België woont, gelden er voor het verzenden van de proefdruk en kleine bestellingen net iets andere levertijden.

Proefbestellingen en bestellingen met minder dan 20 kaarten

Kom je uit België en doe je een kleine bestelling onder de 20 kaarten, of bestel je een proefdruk? Dan wordt de bestelling binnen 5 werkdagen geleverd. Wanneer je de bestelling vóór 15.00 uur doet, worden de kaarten dezelfde dag nog gedrukt en aan PostNL geleverd. PostNL levert de bestelling over aan bpost, die de kaarten binnen 5 werkdagen aflevert. Wij kunnen de snelheid van het leverproces helaas niet beïnvloeden.

Bestellingen met meer dan 20 kaarten

Klanten uit België die een bestelling van meer dan 20 kaarten doen, kunnen hun bestelling binnen 1 werkdag verwachten. Kaarten die vóór 18.00 uur besteld worden, worden dezelfde dag nog gedrukt en verzonden. Dit houdt in dat wij de kaarten aan de pakketdienst van PostNL leveren. In Belgie wordt dit overgedragen aan bpost. Normaal gesproken heb je het pakket met de kaarten de volgende werkdag in huis.

Enveloppen

Ja hoor, je kunt de enveloppen hier alvast bestellen. Je betaalt geen extra kosten.

Je kunt voor de enveloppen kiezen uit 13 verschillende kleuren, plus een witte en biotop envelop met rouwrand. Het is geen verplichting om enveloppen bij de kaarten te bestellen, maar wel erg handig natuurlijk. Wil je een andere kleur envelop dan de standaard kleuren, dan kan dat uiteraard. Neem daarvoor even contact met ons op via het contactformulier, dan komt het prima in orde. Houd er wel rekening mee dat afwijkende wensen en kleuren vaak wel iets duurder zijn en deze een langere levertijd hebben. Uiteraard informeren wij jou hierover vooraf.

Postzegels

Nee, die zijn niet inbegrepen. Je kunt bij het postkantoor speciale rouwzegels kopen.

Voor deze vraag verwijzen we je door naar de website van PostNL:  hier kun je precies zien hoeveel postzegels op de envelop moeten. Dit is namelijk afhankelijk van het gewicht. Voor rouwkaarten is dit eigenlijk altijd 1 zegel, tenzij er extra post wordt toegevoegd in de envelop.